Győri Andi üzente 13 éve

Igaza van Marcsinak, ugyanazt a képet mindenki másképpen festi meg. Én azzal szoktam szórakozni, ha feltöltötök egy képet, direkt nem nézem meg ki festette, megpróbálom kitalálni, ki festette és az esetek 99%-ban ki is találom. Úgyhogy Anita, ne bánkódj az ügy miatt:)))

Válasz

Fülekiné Marcsi üzente 13 éve

Még az jutott eszembe az egyediségről, hogy az az egyedi, amit bárhogy próbálsz koppintani, nem lesz olyan jó, csak esetleg hasonló. Amit nem tud mindenki megvalósítani. Pl. Erika, a két Anikó, Éva stb munkái közt nézz szét, egyediek, mert még egy olyant nem tud senki megfesteni. De ami a sablonok közt van, azokból nehéz egyedit varázsolni. Nekem egyedi, a sajátom, mert én festettem, az én érzéseimet tükrözi vissza, és kötődök hozzá, hisz az én munkám. De másnak mit mond az más kérdés.

Válasz

Fülekiné Marcsi üzente 13 éve

Szegény leopárdok ezért olyan szomorúak. De te Anita, ne szomorodj el, biztos nem mindegy most. Az alkotásod egyedi. Ha én is megfestem, az is egyedi lesz. Minden kép magán hordozza az alkotója keze nyomát. Ha mi nem is látjuk, te látod. Mert ez ha ránézel, a te kezed munkája. És egy kezdőnek minden kép új kép. Még nekem is sok kép új kép, nem szoktam nézni, hogy megfestették-e előttem. Sőt, nagyobb kihívás, ha már valaki megfestette. Csak fess tovább, mert ügyes vagy, és maradj itt köztünk, mert ez egy jó kis társaság. A kivétel erősíti a szabályt. Lehetnek nézeteltérések, de valóban egymásközt megoldjuk, nem egymás háta mögött.

Válasz

Lacza Anita üzente 13 éve

Csak kapkodtam a fejem a sok reagálás láttán.Nagyon köszönöm,h.mellém álltatok,nagyon jól esik a törődésetek!Tegnap ,életemben először megnéztem Zsuzsa oldalát,és igen,megtaláltam ezt a képet,ami szerintem nem igazán ugyanez.Mármint a színek.Még a leopárd színei sem egyeznek,bár úgy gondolom,h.hupililára mégsem lehet festeni.A hátteret pedig azért festettem ilyen színűre,mert naplementéhez szerettem volna h. hasonlítson,nagyon szeretem ezeket a meleg színeket,és nem utolsó sorban szerintem ez a szín passzol az állatok színéhez.Mégegyszer NAGYON KÖSZÖNÖM a hozzászólásokat,én is UTÁLOK viaskodni!!!
Ja,és köszönöm a dícsérő szavakat!!!!:)

Válasz

Szücs-Filotás Kata üzente 13 éve

Ezennel ezt a témát lezárom!! :)))) Méltassuk inkább Anitát mint a "kimásolkirőlésmiértmegegyáltalánhogyanképzeli" dolgot szítanánk, folytatnánk. :))) Oké??

Válasz

Antalné Zsuzsanna üzente 13 éve

Nekem többünkel is van olyan képem, amit megfestettem, soha senki ezért még nem szólt, ha végig nézzük az üvegfestők képeit, álltalában találunk olyat amit más is megfestett, nem tehetünk róla hogy hasonlít az izlésünk és az a kép fog meg valakit. Fessd azt nyugodtam ami neked tetszik!

Válasz

Szigeti Ilonka üzente 13 éve

Szerintem lányok ne húzzuk tovább, szegény Anita kapkodja a fejét ide-oda.Örüljünk annak, hogy Anita szépen halad a festés terén, kivánjunk Neki további szép munkákat, Zsuzsa meg saját maga itélte el magát azzal, hogy azt írta, ezennel befejezem pályafutásom itt is, és most az itt is-en van a hangsúly.
Szép napot mindenkinek.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Bevallom, nem fog hiányozni Zsuzsa! Az a helyzet, hogy semmi gond nem lett volna, ha azt a bizonyos építő kritikát olyan hangnemben írja, ami itt szokás. Ha egy ilyen ember marad egy közösségben, akkor az csak bomlasztja. Úgyhogy inkább egy menjen innen, mint a többi 200 (vagy sokkal több). Ez az utolsó kifakadás is egy igazi jellemrajz. Egyikőnk sem beszél ilyen hangnemben. De ez csak az én véleményem, és lehet erre is azt mondani, mit pofázok bele, mikor le sem raktam semmit az asztalra. Ez igaz, de érdekel, és ettől függetlenül szeretek itt, szeretem ezt a közösséget.

Válasz

Szmatona Anikó üzente 13 éve

Kedves Anita! Sajnálom, hogy belemásztak a lelkedbe! Megnéztem Zsuzsa képét és azt kell, hogy mondjam nem értem miért ez a nagy letámadás! (idézek: kicsit változtathattál volna rajta!) Nem látom azt a nagy hasonlóságot! Az ő képei között is van más munkája, ha nem is üvegfestmény, bár egy két képet már közülünk is megfestettek! Nekem pl.: Antalné Zsuzsával van egy képünk, amit mindketten megfestettünk. Most is csak ismételni tudom magam: Mindenki másol valahonnan!
Ne keseredj el! Nekünk tetszenek a cicáid!

Válasz

Szmatona Anikó üzente 13 éve

Megnéztem a képet, hát én pont erről festettem le! De ez egy rajz!

Válasz

Szmatona Anikó üzente 13 éve

Ja! A témához azt szeretném hozzáfűzni, hogy mindenki másol valahonnan!
Még a legnagyobb festők is! Vagy, ha az ember lefest egy virágot nem arról teszi, amit lát? Szerintem ez is másolás! Ha portrét készítesz az is az! Ha meg nem, akkor is látta valahol az ember azt amit megfest! Szerintem...!?

Válasz

Szmatona Anikó üzente 13 éve

A fenébe! Erről beszélek! Nagyon nehéz egyedit készíteni! A legjobb, ha valaki rajzol, bár arra sincs garancia, hogy az nem tetszik meg valakinek és nem készíti el!:)

Válasz

Szücs-Filotás Kata üzente 13 éve

Mi nem hergeltük magunkat és mást sem. Csak mivel szólás szabadság van, bárki kifejtheti a véleményét. Nagyon nem voltam fogvicsorgató, agresszív hangulatban, sajnálom hogy így érezted. Elmondtad mi elmondtuk és ennyi. Az építő kritikát örömmel fogadtuk és fogadjuk, és mivel mi nem egyformán gondolkodók vagyunk ha nem értünk egyet kimondjuk, higgadtam, nem habzó szájjal. Mélyen sajnálom ha most ez miatt a nézeteltérés miatt megfutamodsz, mert ha maradnál azt is megtudhatnád, hogy nem vagyunk az a társaság aki a másikat a hátamögött kibeszéli, sőt szórakoztató és kedves emberek járnak ide... :)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Jesszus, itt olvasta valaki a hozzászólásom, vagy csak öngerjesztőleg akartok a kardotokba dőlni a probléma súlya miatt?! :DDDDD
Halál higgadt módon próbáltam közölni az álláspontom a témáról, erre habzó szájjal kikéritek magatoknak, ha valaki tesz egy javaslatot. Azt olvastam a fórum elején, hogy várjátok az építő kritikát, de ha valaki nem csak dicsérget, az kapja be? Utálom az értelmetlen agressziót, nem indulatok gerjesztése volt a célom, úgyhogy én ezennel befejeztem a pályafutásom itt is. Lehet kitárgyalni...

Válasz

BALOGNÉ CSILLA üzente 13 éve

Igaza van a Katának,meg az Anikónak osztom a véleményüket!Hiszen majd mindenki minta után fest.Én is "lopkodom" innen-onnan .

Válasz

Által Anikó üzente 13 éve

Anita! Meg ne próbáld levenni, mert megharaplak!! :-)
Kata utolsó gondolata a lényeg ebben az esetben. Ha valakinek a saját terve alapján készült képét festetted volna meg, akkor lehet én magam is az javasolnám, hogy hagyd meg a szerzőnek a jogot... Így viszont Smudy képe épp olyan másolat, mint a tiéd.
Ennyi. Azt hiszem ez a téma nem kíván több gondolatot. És a klub működjék tovább a megszokott kerékvágásban! OKÉ?????

Válasz

Szücs-Filotás Kata üzente 13 éve

Nos, úgy érzem nekem is kell hozzáfűznöm pár mondatot ehhez a témához és Anita védelmében!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mint tudod Zsuzsa az internet olyan lehetőséget nyújt, hogy van fent egy csomó olyan oldal, ahol emberkék közszemlére teszik a munkájukat és mások ezt megnézhetik, és le is menthetik, késöbb ezeket felhasználhatják (vagy lerajzolják, vagy selyemre, papírra, üvegre, kőre, fára, nőre vagy férfira..stb festik), azt tény, hogy nekem sem tetszik ha egy munkát valaki azzal a céllal tesz magáévá, hogy azt máshol saját neve alatt terjessze. Viszont nem kell ahhoz a munkádat látnia másnak, hogy egy azon kép Neked és másnak is megtetszen, és ha már az a kép megtetszett, akkor ez lehet azt is jelenti, hogy valamilyen szinten egyezik az ízlésed a másikkal, ami eredményezheti azt, hogy talán közel azonos színeket választotok egy képhez egymástól független. Ennél a képnél én sem tudnék más színvilágot elképzelni mint a napos színeket... (Megnéztem a munkáidat és csodálatosak, de azt kell mondanom, hogy nekem erről a képről nem a Te képed jut eszembe, hogy nahát ez az Anita, hogy lekoppintotta a Zsuzsa munkáját!)
Mivel végigolvastam az indexes fórumot jó egy éve kb. emlékszem erre a nézeteltérésre, és én őszintén elmondom, hogy engem kiakasztott nem is kicsit. Az akkori érzéseimet nem szeretném itt kifejteni, de aki tagja volt akkor az adott fórumnak tudhatja, hogy ez akkor ott egy második fórum születéséhez vezetett az "egyformán gondolkodóknak". Ezt a vitát én szeretném itt elkerülni, mi itt SEGÍTJÜK az újakat és eddig működik. Mindenki jó szájízzel tér be hozzánk és nincs benne tüske egy negatív kritika miatt sem, mert azt is lehet barátilag közölni. Fejet hajtok a munkáid előtt, mert csodálatosak, viszont mint kiderült, hogy van egy olyan képem amit Tőled független megfestettem, bár nem kifejezetten olyan, de én kezdő létemre igyekeztem maradni az EREDETI képnél, (ahogy Te is, és bevallom jobban "megoldottad mint én) de lehet késöbb meglátod azt gondolod Te képed próbáltam másolni szerencsétlen módon, és mennyire egyeditlen vagyok... Maradhat???????????? Esetleg lekaparjam?????????
Annyit még így lábjegyzetnek: Aki üveget fest és nem eredeti saját ötletek alapján nem hiszem hogy bármi joga lenne azon háborogni, hogy valaki pont azt a képet, pont úgy festette (vagy legalább valami olyasmit mutat) mint ő, hiszen ő is csak más munkáját képes csak másolni, ha más eszközzel is!

Válasz

Szigeti Ilonka üzente 13 éve

Szerintem Anita ne vedd le, én biztos vagyok benne, hogy ezt Te csináltad, és ha hasonlít az csak a véletlen műve.
Az internettel csak azt akartam érzékeltetni, hogy ha az ember keres, sok mindent talál.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Azt nem hiszem, hogy megkapod. De az biztos, hogy ha ilyenek miatt itt botrány lenne mindig, másról sem szólna ez az oldal. Biztos nagyon rosszul esett Anitának ez a letámadás. Főleg mert nem ő az első, aki ilyent csinál. Én is nagyon rosszul érezném magam, ha így leszednék rólam a keresztvizet. Látszik Anitán, hogy próbálgat, keresi magát, nem kéne így elvenni a kedvét. De azt is megértem, ha valaki félti a saját munkáját, feltéve, hogy saját. Mert smudy oldalán is látok egy csomó olyant, ami nem saját kúfő..., szerintem. Olyan rossz volt ezt végigolvasni most itt. Remélem, nem lesz belőle rendszer.

Válasz

Lacza Anita üzente 13 éve

Lányok!

Úgy döntöttem,h.leveszem ezt a képet,mert még a végén megkapom,h. Zsuzsa képét tettem fel.Én nem akarok vitát.Bocs Zsuzsa,h.állítólag ugyanolyan lett a kép mint a tied.Annyit fűznék hozzá,h. ha nem akarod,h.szembetalálkozz az állítólagos SAJÁT képeiddel,akkor tartsd meg magadnak,és ne rakd fel az internetre.Nem volt ráírva,h.le van védve és TILOS megfestenie másnak!

Válasz

Szigeti Ilonka üzente 13 éve

Anikó, a Te leopárdodat, amit nemrég tettél fel, megtaláltam az interneten
dani03.freeblog.hu cím van alatta. Az internet sok lehetőséget ad.

Válasz

Szmatona Anikó üzente 13 éve

Én értem, hogy miről beszélsz! Próbálok én is mindig olyat festeni, amit más még nem, de ez sokszor nem sikerül! Ha pedig mintáról festek, akkor sem az a cél, hogy ugyanolyan legyen, hanem, hogy a saját ízlésemre formáljam azt! Előfordul azonban párszor, hogy mégis olyat sikerül választanom, amit más is megfestett(pl: egyvonalas gésák), de akkor azt is tudom, hogy ennek az értéke sem olyan, mint ami egyedi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nagyon szívesen segítek bárkinek ha kérdez, de mint láthatod, a másikon sem vagyok aktív fórumos, nem tudok napi szinten részt venni az eseményekben. Most is csak véletlenül láttam meg a párducokat, és szembeszökő volt a hasonlóság. Ennyi. Nem szeretnék fellengzősnek vagy nagyképűnek tűnni, de annyi helyen sokszorosították már egy-két képem, (vagy képünk) hogy néha bennem is felhorkan, hogy mért nem törekszik mindenki az egyedire? Ha már elértek egy szintre, ne a mások által száztizennyolcadszorra megfestett tulipános tündért válasszátok. És igen, nekem is becsúszik néhány olyan kép, amit nem tudtam, és más már megfestett közben, de mindig igyekszem maximálisan átformálni.
Szóval nem érzem, hogy bántó lettem volna, ha nem sikerült átadnom amit érzek, azt sajnálom. És még egyszer, ha tévedtem, ezer bocsánat.
Ha pedig érdekel valakit a képtáram, katt a nevemre. :))

Válasz

Szigeti Ilonka üzente 13 éve

Igen Smudy, elő a farbával, itt az ideje, hogy mi is megismerhessük a képeidet.
Szerintem mindannyian kiváncsiak vagyunk rá, én legalább is nagyon.

Válasz

Által Anikó üzente 13 éve

Igen, ez még ki is maradt a felhozatalból.. anno egy fórum volt, a kérdést feltenni is könnyebb volt... Most már ezeka fórumok is sokasodnak, mi csak egy vagyunk a sok közül.. de egyébkén aki régi indexes, az tudja hol találhatók Zsuzsa képei.. Ami előtt tisztelgek egyébként, mert nem kispályás festő! Ezért inkább azt szeretném, ha aktívan, munkáival és értékes hozzászólásaival csatlakozna a társasághoz, ahol szerető barátokra lelne! Mint mindenki más!

Válasz

Szigeti Ilonka üzente 13 éve

Nem akarom mérgesíteni a dolgot, de én Zsuzsa képeit nem is láttam, illetve úgy tudom, hogy nincsenek közszemlére téve, így nem tudom, hogy Anita, hogyan láthatta volna ugyanazt a képet.
Köszönöm Anikó mindannyionk nevében.

Válasz

Által Anikó üzente 13 éve

Remélem vitát valóban nem vált ki ez a téma, ez a klub ugyanis erről nem híres.. de egy alapos átbeszélés valójában nem árthat.. :-) Így kezdem én a véleményemmel:
Én azt gondolom, hogy azzal senki nem tesz rosszat, ha egy kép megfestése előtt nem nézi végig azt a néhány száz üvegfestő honlapját, akik ma alkotnak, hisz a "régen"-hez képes az akkori néhány tizes csapat mára ekkorára nőtte ki magát... nem ismer mindenki mindenkit. Ez mára lehetetlen...
Személy szerint engem az sem zavar, ha a képet amit megfestettem más az én képemet alapul (sablonnak) véve készíti el. Ugyanolyan biztosan nem lesz. ilyenkor mindenki mérlegelheti magában, hogy kié lett a jobb... Ha nyugtázom, hogy az enyém még így is jobban tetszik, akkor ennyi... nem kíván több gondolatot... Esetleg megtehetem, hogy tanácsokkal látom el azt, akinek még nem megy annyira jó! Ha azt látom, hogy a másiké szebb lett, akkor elgondolkodom, mit hogy kell legközelebb..
Véleményem szerint ami baj, az az, hogy a világháló szabadsága annyira elfajult, hogy vannak emberek, akik saját munkaként tüntetik fel, mások oldaláról leszedett fotókat.. Na az gáz... De mégis elkerülhetetlen... Így csak azt tudom tanácsolni mindazoknak, akik nem akarják munkáikat viszontlátni mások "ecsetje" alól, azok ne tegyék fel a hálóra...
Remélem megérted, hogy szárnyim alá szeretném venni kis csapatom újoncait, ugyanis itt az is fontos, hogy az újak tanuljanak, hogy jobbak lehessenek... És semmiképp nem célom összeveszni veled, vagy bárki mással, csak azt kérem mérlegeld a dolgot, legalábbis az első gondolatomat, mert ez esetben ez a legfontosabb, legidevágóbb!
Köszönöm

Válasz

Szigeti Ilonka üzente 13 éve

?????????????????????????????

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Én nem bántónak szántam, csak mi régen a másik fórumon megkérdeztük, hogy ha valakinek láttuk egy képét, hogy megfesthetnénk-e? (Bár én elvből kerültem ezt, igyekeztem olyat keresni, amit lehetőleg még nem csinált meg senki) Hozzáteszem ha teljesen véletlenül alakítottad olyasmire a hátterüket mint az enyémen, akkor mélységesen elnézést kérek... Nem akarok vitát indítani, mert ez a téma, ha felvetődött, ott is megosztotta a társaságot néhányszor, de úgy érzem fontos, hogy felszólaljak az egyediség, az egyéniség fontossága mellett. Fejlődni csak úgy tudtok, ha mindig olyat kerestek, ami új, szokatlan, csak rátok jellemző.

Válasz

Lacza Anita üzente 13 éve

Nagyon szépen köszönöm mindannyiotoknak!:)
Zsuzsa engem is NAGYON ÉRDEKELNE,hogy mégis mit kellene ezen változtatni?????????!Elég bántónak éreztem a mondatodat...

Válasz

Pappné Magdi üzente 13 éve

Nagyon aranyosak,szép lett!

Válasz

Által Anikó üzente 13 éve

Cicák!! Nagy - szép cicák!!
Zsuzsa! Mit kellett volna ezen változtatni?? Nem értem...

Válasz

Győri Andi üzente 13 éve

Nagyon édesek:)))

Válasz

Szmatona Anikó üzente 13 éve

Klassz lett! Bájosak!

Válasz

Lukács Monika üzente 13 éve

Kedvem volna megsimogatni őket. Az az igazság, hogy én élőben is nagyon szeretnék ilyen nagy macsokat. Talán egyszer...

Válasz

Szücs-Filotás Kata üzente 13 éve

Húúúúúúúú micsoda sziszák :)

Válasz

BALOGNÉ CSILLA üzente 13 éve

Nekem is nagyon tetszik!(igen jóllakottnak tünnek.kaja utáni szieszta.)

Válasz

Szigeti Ilonka üzente 13 éve

Jó lett nagyon a kép Anita, gratulálok.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Azért még egy kicsit változtathattál volna rajta...

Válasz

Antalné Zsuzsanna üzente 13 éve

Egyszerre két cicus, nagyon jó lett!

Válasz

Kis Andrea üzente 13 éve

Nagyon szép nagymacskák:), TETSZIK gratulálok!!!!

Válasz